неделя, 19 ноември 2017 г.

Торта "Линцер" с брашно от лимец и малини



за маслената основа:
*студено краве масло на кубчета - 100 г
*брашно от лимец - 150 г
*смлени белени бадеми - 50 г
*захар - 1 с.л.
*захар с аромат на лимон - 10 г.
*яйце - 1 бр.
*студена вода - 1 с.л.

за плънката:
*конфитюр от малини - 200 г
*царевично нишесте - 1 с.л.
*разбит белтък

*филирани бадеми - 1 шепа
*разбит жълтък
*пудра захар

Смесете в купа брашното от лимец,смлените бадеми и двата вида захар.Добавете маслото и стриктен с пръсти,докато получите фини маслени трохи.Добавете яйцето и водата и омесете набързо тестото на топка.Завийте с домакинско фолио и го приберете в хладилник за 30 мин.

Извадете тестото и оставете да се отпусне поне 10 мин.Отделете 2/3 и го разпределете равномерно по дъното и стените на форма с диаметър 20 см.Може да използвате и точилка и след това да го сложите във формата като изрежете излишното тесто.

Намажете вътрешността на тестото с лек слой от разбития белтък.Поръсете с царевичното нишесте, сипете конфитюра и го заравнете.

Разточете останалото тесто и изрежете ленти.Подредете ги върху малините като ги наредите на решетка.Намажете ги с разбития жълтък и поръсете по края на тортата филирани бадеми.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 мин. до златисто.

След готовност още топла поръсете тортата с пудра захар.
Препоръчително е да се консумира след 24 часа,за да разгърне най-добре вкусовите си качества.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни