четвъртък, 14 декември 2017 г.

Милфьой елхички със сушени плодове





*бутер тесто - 400 г
*канелена захар  Dr.Oetker - 1 опаковка
*пудра захар - 2 с.л. + още за поръсване на елхичките
*микс от сушени плодове (манго,папая,помело) - 150 г

за крема(вариант 1):
*крем без варене с вкус на ванилия Dr.Oetker - 1 опаковка
*прясно мляко - 250 мл
*зелена сладкарска боя

за крема(вариант 2):
*крем сирене Маскарпоне - 250 г
*сладкарска сметана - 250 мл
*пудра захар - 2 с.л.
*зелена сладкарска боя

Загрейте фурната на 200 градуса.Поръсете голям лист хартия за печене с 1 ч.л. канела и 1 с.л. пудра захар.Разточете отгоре бутер тестото на тънко и го поръсете с останалите пудра захар и канела.Покрийте с още един лист хартия за печете и така го преместете в плитка голяма тава.Затиснете с втора тава и го изпечете на средно ниво на фурната до златисто от двете страни.Времето за печене е относително,затова проверявайте след 15тата минута,за да не го изгорите.

След готовност отстранете горната тава и оставете кората да се охлади напълно.С помощта на метални рингове или чаши изрежете 3 кръга с диаметър 8 см,други 3 кръга с диаметър 6 см. и още 3 с диаметър 4 см.

Първият крем пригответе като разбиете с миксер съдържанието на опаковката с прясното мляко за 3-4 минути,до получаване на пухкав крем.Добавете сладкарска боя според желаната наситеност на цвета и разбийте отново.

За втория вариант на крема,разбий сметаната с пудрата захар на сняг и добавете на части крем сиренето и малко от зелената боя.Разбийте добре на гладък крем.Оставете на хладно,а през това време нарежете сушените плодове на малки кубчета.

Сглобете десерта като поставите най-големите платки от бутер тесто върху поднос или чиния.Сипете крема в пош със звездовиден накрайник.Шприцовайте 1 см. по-навътре по края 5 розички крем.Поставете отгоре средната по големина платка и върху нея шприцовайте 4 розички крем по същия начин.Покрийте с третия ,най-малък кръг бутер тесто.Отгоре шприцовайте крема като сладолед на фунийка,за да оформите вашите елхички.

Украсете ги с разноцветните кубченца сушени плодове и поръсете щедро пудра захар.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни