неделя, 11 февруари 2018 г.

Акула котлет с бяло вино


*котлети от акула - 4 бр.
*лимон - 1/2 бр.
*зехтин - 2 с.л.
*черен пипер
*сол

за глазиране:
*захтин - 4 с.л.
*бяло вино - 4 с.л.
*майонеза - 3 с.л.
*сушен девесил - 1 ч.л.
*лимонова кора,настъргана - 1 с.л.

за сервиране:
*микс от италиански зелени салати
*зехтин
*сол
*лимонова кора
*резени лимони

Поръсете котлетите със сол и черен пипер от двете страни.Залейте ги със сока от лимона.

Запържете ги от всяка страна за 1-2 мин в сгорещения зехтин.

Смесете продуктите за глазиране в купичка и ги разбъркайте добре.Излейте половината смес в малка тавичка и сложете отгоре рибата.Намажете котлетите отгоре с останалото количество.

Запечете ги в загрята фурна на 230 градуса за 7 мин.

Настържете отгоре лимонова кора и сервирайте със свежата салата и чаша бяло вино.

*Отстранете кожата преди консумация!!! Може да го направите и преди поднасяне или да приготвите котлети,които са без кожа.











Рецептата ми е победител в конкурса ,,Моята рецепта с майонеза,, на Олинеза



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни