Брой 13/август 2018 Най-спациалният брой за мен на кулинарното онлайн блогосписание So into Food! :) https://issuu.com/sointofood/docs/sointofood_magazine_num13
Моята снимка краси корицата на този прекрасен летен брой,в който аз спечелих възможността да избера две от темите - сладоледени изкушения и десерти с малини.Много съм щастлива,че всички блогъри взели участие са изпратили страхотни предложения. :) Прекрасни сте момичета!
На целия екип искам да изкажа огромна благодарност за това,че са избрали моя Тарт със захтин,крем Джандуя и малини да оглавява това 13то издание. <3
Знам,че се повтарям,но за мен е огромна чест и гордост това да ми се случи.Още от първия брой,в който взех участие си обещах,че заради това списание ще се науча да снимам по-апетитно.Малко повече от година това вече ми се случва и съм щастлива. :) Благодаря ви от цялото си сърце за възможността за изява! :) <3
Не пропускайте да разгледате този уникален летен брой,събрал толкова
много изкушения от талантливи кулинари,готвещи с огромна страст! Скоро
ще бъде възможно и сваленето му.
Моите рецепти в броя:
*Тарт със зехтин,крем Джандуя и малини - стр.9
*Сладолед с диня и узо - стр.41
*Семифредо с горски плодове и шамфъстък - стр.48
*Сладка супа от череши - стр.55
Моите рецепти в броя:
*Тарт със зехтин,крем Джандуя и малини - стр.9
*Сладолед с диня и узо - стр.41
*Семифредо с горски плодове и шамфъстък - стр.48
*Сладка супа от череши - стр.55
за ронливото тесто:
*брашно - 125 г
*нерафинирана тръстикова захар Dark Muscovado - 65 г
*зехтин Extra Virgin - 35 мл
*вода - 30 мл
*бакпулвер - 3 г
*лимонова кора,настъргана - 1 ч.л.
*ванилия - 1 бр.
за пълнежа:
*черен шоколад - 250 г
*лешникова паста - 50 г
*зехтин Extra Virgin - 30 мл
*конфитюр от малини - 150 г
за завършек:
*пресни малини
*сирови лешници
*какао
За ронсливото тесто растворете захарта във водата и замесете с останалите съставки.Оставете да почине в хладилник поне за 1 час.Върху набрашнена повърхност расточете тестото до 3 мм дебелина.Поставете във форма за торта с диаметър 20 см,намазана със зехтин и поръсена с брашно.
Изпечете кората по метода на ,,сляпото печене,,:поставете върху тестото хартия за печене,покрита с керамични топчета,бобени или оризови сърна, и печете в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
След готовност извадете от фурната,оставете да изстине и извадете от формата.
Пригответе крема Джандуя като разтопите на водна баня шоколада и към него прибавите лешниковата паста и зехтина.Разбъркайте добре,докато сместа се охлади и започне да се сгъстява.
Сложете основата на тарта върху поднос.Разпределете по цялото дъно малиновия конфитюр и изсипете крема.Оставете в хладилник да стегне.
Поръсете с какао и украсете с малини и лешници преди поднасяне.
Ама, че вкусотия!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеThank you very much, Greg! I hope you really like the dessert after you try it. Have a nice day for you too.
ИзтриванеJolie
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване