понеделник, 22 октомври 2018 г.

Шоколадова супа със соев сос


С радост ви споделям,че тази рецепта е част от кулинарното предизвикателство "Вкусната храна обича Kikkoman",което се организира от Kikkoman и Блоговодител.


Включих се с голям ентусиазъм в играта,защото обичам да експериментирам.И вие също,нали?
От днес до 14 ноември нека приготвим неазиатски рецепти със соев сос Kikkoman като покажем универсалната му приложимост дори в доста традиционни рецепти.

Нека развихрим заедно въображението си,да изненадаме небцето си и да покажем колко креативна може да бъде кулинарията само с добавка на любимия ни соев сос Kikkoman.

 Който от вас го направи, автоматично получава книжка с традиционни рецепти  със соев сос, от където можете да почерпите още вдъхновение. Освен това, един от вас, приели предизвикателството, на случаен принцип ще получи Комплект за приготвяне на вкусни ястия Kikkoman. А най-активният сред всички включили се, получава покана за Мастър клас с Петър Михалчев и Kikkoman.

Ако харесвате моите рецепти със соев сос или вече имате ваши изпитани неазиатски хрумки с негово приложение,ви призовавам да се включите в тази вкусна надпревара.Пригответе ТАЗИ рецепта,снимайте я и побързайте да я качите в приложението ТУК  Благодаря на всеки,който подкрепи блога ми "Манджичките на Jolie"

Регистрирай се за участие от  ТУК

Подаръците,които ви очакват са повече от страхотни. :)

Общите условия на играта може да прочетете: ТУК



Ето какво ви е нужно за моята лесна,но много интересна и вкусна рецепта :

*черен шоколад - 150 г
*сладкарска сметана - 200 мл
*прясно мляко - 200 мл
*соев сос с намалено съдържание на сол Kikkoman "LESS SALT"  - 1 с.л.

за поръска:
*настърган бял шоколад
*едро чили


Загрейте сметаната и млякото в кссерола до завиране.Отстранете от котлона и добавете начупения на малки парчета черен шоколад.

Бъркайте супата,докато шоколада се разтопи напълно.Добавете соевия сос и отново разбъркайте.

Разпределете в купички и оставете леко да се охлади.

Поръсете преди поднасяне всяка порция с настърган бял шоколад и щипка чили.




Можете да се включите и в потребителската кампанията на Kikkoman и да спечелите страхотни награди ако до 14.11.2018 закупите продукт с марка Kikkoman и регистрирате касовата бележка на www.kikkofood.bg


Японски соев сос с 43% намалено съдържание на сол*.

Състав
Вода, соеви зърна, пшеница, сол (8,1%), оцет, алкохол, захар

Средни хранителни и енергийни стойности на 100 мл: 
Енергия 450 KJ (107 kcal)
Протеини 9,7 г 
Въглехидрати 6,9 г, от които захари 3,9 г 
Мазнини 0 г
Растителни влакнини 1,4 г 
Натрий 3,62 г

Условия на съхранение:
Стайна температура
След отваряне се съхранява в хладилник

БЕЗ ГМО!

* Съдържа 43% по-малко сол от Kikkoman соев сос Класик 




4 коментара:

  1. Не, че не я видях във фейсбук, но снимките ти тук са много по-красиви! А и бих искала да ти пожелая успех в предизвикателството:). Поздрави, Ири!

    ОтговорИзтриване
  2. О,винаги си така мила и направо ме засрамваш... :) Благодаря ти от цялото си сърце за вниманието и милите думи към работата ми и мен. :) Бъди ми здрава и успех и на теб във всичко.Ти си прекрасен човек,който ми дава някаква сила и голямо вдъхновение да продължавам да правя всичко това.Оценката ти е много важна да знаеш и ще се радвам и да ме критикуваш,за да се науча още повече :)

    ОтговорИзтриване
  3. О, определено си отговорила подобаващо на предизвикателството! На пръв поглед напълно изключващи се продукти, но изглежда чудесно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Веси! :) Супата е много вкусна и я препоръчвам на всеки да опита нещо ново и да зарадва близките си или гости с нея :)

      Изтриване

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни