понеделник, 27 март 2017 г.

Сладкиш с круши и бял шоколад

 *големи добре узрели круши - 4 бр.
*ситна кристална захар -  175 г
*меко масло - 200 г
*брашно -225 г
*яйца - 3 бр.
*бял шоколад - 150 г
*бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
*есенция ром - 1 капсула
*сол - 1 щипка
*пудра захар за поръсване

В голяма купа разбийте мекото масло и захарта на пухкав крем.Постепенно без да спирате миксера добавете на части разбитите предварително яйца.Сипете есенцията.Пресейте брашното с бакпулвера и солта.Добавяйте и тях на интервали.
Измийте и почистете крушите от семките и дръжките.Нарежете ги на малки парчета.Начупете шоколада.Сипете в ги в купата с кексовото тесто.Разбъркайте внимателно с лопатка,докато се смесят добре.
Покрийте дъното на форма с ринг ( диаметър 26 см.) с хартия за печене.Намаслете нея и стените.Изсипете сместа и загладете.Печете в загрята фурна на 180-190 градуса 30 мин.След това покрийте формата с алуминиево фолио и печете още 25-30 мин. докато сладкиша в средата стане плътен.Оставете съвсем леко да се охлади и отстранете от формата.Поръсете с пудра захар.Сервирайте още топъл с топка сладолед по желание.















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни