неделя, 5 януари 2014 г.
Новогодишна торта
*бели квадратни блатове за торта - 3 бр.
*крем сирене ,,Маскарпоне ,,- 500 гр.
*сладкарска сметана - 500 мл.
*пудра захар - 300 гр.
*кокосови стърготини - 30 г.
*компот от ананас на шайби - 1 консерва
*зърна от нар
Пригответе крема като разбиете с миксер сметаната и пудрата захар.Прибавяйте сиренето ,,Маскарпоне,, на малки части ,като продължавате да разбивате,докато стане гладка смес.Сипете и кокосовите стърготини към крема.
Отцедете сока от компота в малка купичка,а част от ананасовите шайби оформете с нож на звезди.
Нарежете блатовете на ленти високи колкото е височината на ринг от форма за кекс.Сложете ринга на поднос за торта в средата.Намажете с кухненска четка първите три парчета блат със сиропа от компота.Поставете ги плътно по вътрешната страна на ринга.Вземете крем с шпатула и намажете блатовете равномерно.Дебелината на крема трябва да е колкото тази на блатовете.След това продължете,докато стигнете до средата.Намажете тортата отгоре като загладите добре крема.Отстранете ринга и покрийте и стените.Подредете ананасовите звезди отгоре и украсете със зърна нар разпръснати небрежно.
Поставете в хладилник за няколко часа преди консумация.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*белени сурови бадеми - 125 г *пудра захар - 125 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *125 г кристална захар *лилава сладкарска боя на прах...
-
*задушени или варени картофи *обезсолено сирене *жълтък *галета В купа намачкайте с вилица картофите и сиренето.Добавете жълтък според ...
-
*агнешки комплект дреболии - 1 пакет *зелен лук - 2 връзки *пресен девесил - 1 връзка *пресен джоджен - 1 връзка *ориз - 350 гр. ...
-
*бадемово брашно - 130 г *пудра захар - 130 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *пудра захар за меренга - 130 г *жълта сладкарска боя *есенция с аром...
-
*цветна паста Орекете (ORECCHIETTE - ,,малки уши,,) - 200 г *пресен чесън - 2 стръка *сурови белени лешници - 30 г *зехтин - 2 с....
Няма коментари:
Публикуване на коментар