четвъртък, 4 септември 2014 г.
Спаначена супа с ориз
*спанак изчистен от дръжките - 600 гр.
*ориз - 1/2 ч.ч.
*пресен лук - 3 стръка
*морков - 1 бр.
*домати на кубчета от консерва - 4 с.л.
*брашно - 1 с.л.
*олио - 6 с.л.
*яйца - 1 бр.
*кисело мляко - 1 с.л.
*магданоз - 1/2 вр.
*оцет - 1 с.л.
*къри - 1/2 ч.л.
*сол на вкус
Измитият спанак накиснете в голяма купа с вода и малко оцет за около половин час.Изплакнете и го нарежете на дребно.Загрейте олиото в средно голяма тенджера и запържете настъргания на ситно ренде морков,след малко нарязания на дребно лук.След минута сипете доматите.След като поомекнат сипете брашното и разбъркайте добре.
Налейте 1.500 литра гореща вода и прибавете спанака и измития ориз.Варете,докато ориза омекне.Сложете нарязания на ситно магданоз.Подправете с кърито и сол на вкус.Отстранете от огъня и оставете леко на изстине.В малка купа смесете киселото мляко,оцета и яйцето.Разбийте с вилица и застройте супата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*белени сурови бадеми - 125 г *пудра захар - 125 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *125 г кристална захар *лилава сладкарска боя на прах...
-
*задушени или варени картофи *обезсолено сирене *жълтък *галета В купа намачкайте с вилица картофите и сиренето.Добавете жълтък според ...
-
*цветна паста Орекете (ORECCHIETTE - ,,малки уши,,) - 200 г *пресен чесън - 2 стръка *сурови белени лешници - 30 г *зехтин - 2 с....
-
*бадемово брашно - 130 г *пудра захар - 130 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *пудра захар за меренга - 130 г *жълта сладкарска боя *есенция с аром...
-
*брашно за козунак - 500 г *прясна мая - 20 г *топло мляко - 200 мл *яйца - 3 бр. *захар - 70 г *настъргана лимонова кора - 1 ч.л. ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар