сряда, 7 ноември 2018 г.

Пилешки късчета с картофи и соев сос


Тази рецепта е част от кулинарното предизвикателство "Вкусната храна обича Kikkoman",което се организира от Kikkoman и Блоговоител.

 
Включих се с голям ентусиазъм в играта,защото обичам да експериментирам.И вие също,нали?
От днес до 14 ноември нека приготвим неазиатски рецепти със соев сос Kikkoman като покажем универсалната му приложимост дори в доста традиционни рецепти.

Нека развихрим заедно въображението си,да изненадаме небцето си и да покажем колко креативна може да бъде кулинарията само с добавка на любимия ни соев сос Kikkoman.

 Който от вас го направи, автоматично получава книжка с традиционни рецепти  със соев сос, от където можете да почерпите още вдъхновение. Освен това, един от вас, приели предизвикателството, на случаен принцип ще получи Комплект за приготвяне на вкусни ястия Kikkoman. А най-активният сред всички включили се, получава покана за Мастър клас с Петър Михалчев и Kikkoman.


Ако харесвате моите рецепти със соев сос или вече имате ваши изпитани неазиатски хрумки с негово приложение,ви призовавам да се включите в тази вкусна надпревара.Пригответе ТАЗИ рецепта,снимайте я и побързайте да я качите в  приложението ТУК Благодаря на всеки,който подкрепи блога ми "Манджичките на Jolie".

Регистрирай се за участие от ТУК

Подаръците,които ви очакват са повече от страхотни. :)

Общите условия на играта може да прочетете: ТУК


 
 На всички ни се с случвало да оставим бялото месо на печеното пиле,защото е много сухо и след това да мислим в каква манджичка да го включим.Предлагам ви моята много бърза и лесна рецепта с добавка на соев сос Kikkoman,който придава невероятен вкус на ястието.
Ето какво ви е необходимо:


*пилешки гърди от печено пиле*картофи - 4-5 бр.
*кромид лук - 1 бр.
*червена чушка - 1 бр.
*пресен магданоз - 1/2 връзка
*доматено пюре - 1 с.л.
*соев сос Kikkoman - 2 с.л.
*олио - 2 с.л.
*червен пипер - 1 ч.л.
*черен пипер


Нарежете лука и чушката на ситно.Загрейте олиото в дълбок тиган и ги запържете леко.Накъсайте пилешкото месо на парчета и добавете и него.


Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета.Прибавете ги в тигана и налейте гореща  вода,колкото да покрие продуктите.Подправете със соевия сос,черен и червен пипер.разбъркайте добре и оставете да къкри на средна температура,докато картофите се сварят напълно.


Добавете доматеното пюре и половината магданоз,които сте нарязали на ситно.Гответе още 2-3 минути и свалете от огъня.


Преди поднпоръсете всяка асяне порция с останалия магданоз.



Можете да се включите и в потребителската кампанията на Kikkoman и да спечелите страхотни награди ако до 14.11.2018 закупите продукт с марка Kikkoman и регистрирате касовата бележка на www.kikkofood.bg


Класически продукт подходящ за всички видове ястия ... Опитайте го с любимите си храни - пиле, риба, пържоли, котлети, наденички, хамбургери, супи и яхнии, ястия с яйца и макарони и приготвяне на барбекю и сосове за салата.
Произвежда се по традиционен начин с оригиналните четири чисти съставки: соя, пшеница, вода и сол. Нейните отличителни характеристики са неговият прозрачен, червеникаво-кафяв цвят и неповторим аромат.

Съдържание:
вода, соеви зърна, пшеница, сол

Условия на съхранение:
Стайна температура
След отваряне се съхранява в хладилник

Производител: Kikkoman Foods Europe B.V.Холандия

2 коментара:

  1. Вкусна манджичка се е получила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дам,вкусна,любима и с невероятен вкус,които именно соевият сос и придава :)

      Изтриване

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни