петък, 30 ноември 2018 г.

Пилешко със зеленчуци по китайски


*пилешки гърди - 500 г
*тиквичка - 1  бр.
*патладжан,малък - 1 бр.
*червена чушка - 1 бр.
*морков - 1 бр.
*гъби шийтаке,мариновани или печурки - 150 г
*удон нудълс - 2 шепи ТУК може да прочетете интересна информация и история за тях
*оризово олио или слънчогледово - 3 с.л.
*соев сос Kikkoman - 3 с.л.
*сушена лимонова трева на вкус
*микс от сушени китайски подправки за уок на вкус


Измийте всички зеленчуци и ги почистете.Нарежете ги на еднакви гредички,като патладжана посолите и отцедите от горчилката.
Нарежете и пилешкото месо по същия начин,а гъбите на парченца.

Загрейте мазнината в уок тиган и запържете всички зеленчуци за кратко.Добавете месото и гъбите.Гответе всичко заедно като бъркате непрекъснато.Зеленчуците трябва да се сготвят,но да останат леко хрупкави.

Сварете нудлите в гореща вода според указанието на опаковката и ги отцедете. Прибавете и тях в тигана.Подправете със соев сос и сухите подправки на вкус.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни