петък, 30 ноември 2018 г.
Пилешко със зеленчуци по китайски
*пилешки гърди - 500 г
*тиквичка - 1 бр.
*патладжан,малък - 1 бр.
*червена чушка - 1 бр.
*морков - 1 бр.
*гъби шийтаке,мариновани или печурки - 150 г
*удон нудълс - 2 шепи ТУК може да прочетете интересна информация и история за тях
*оризово олио или слънчогледово - 3 с.л.
*соев сос Kikkoman - 3 с.л.
*сушена лимонова трева на вкус
*микс от сушени китайски подправки за уок на вкус
Измийте всички зеленчуци и ги почистете.Нарежете ги на еднакви гредички,като патладжана посолите и отцедите от горчилката.
Нарежете и пилешкото месо по същия начин,а гъбите на парченца.
Загрейте мазнината в уок тиган и запържете всички зеленчуци за кратко.Добавете месото и гъбите.Гответе всичко заедно като бъркате непрекъснато.Зеленчуците трябва да се сготвят,но да останат леко хрупкави.
Сварете нудлите в гореща вода според указанието на опаковката и ги отцедете. Прибавете и тях в тигана.Подправете със соев сос и сухите подправки на вкус.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
* 1/2 чаша захар * 1/2 чаша меласа или мед * 2 чаени лъжици настърган пресен джинджифил * 1 1/2 чаени лъжици канела * 1/2 чаени лъж...
-
Нужни са ви: * 1 буркан с винт или херметична капачка от 800 мл. или 1 л. *красива панделка (ако използвате буркан с херметична капачк...
-
100 г сушени чушки (около 15 бр в един пакет) 1 кг сварен боб 1 червена чушка (може и без нея) 1 морков праз лук нарязан на кръг...
-
*свинско месо от бут - 500 гр. *гъби печурки - 750 гр. *ориз - 300 гр. *червена и зелена чушка по 1 бр. *праз лук - 1 стрък *кр...
-
*олио - 400 мл. *пресни яйца средни по големина - 2 бр. *лимонов сок прясно изцеден - 1 с.л. или лимонтозу -1 к.л. *сол - 1 или 2 щ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар