петък, 30 ноември 2018 г.
Пилешко със зеленчуци по китайски
*пилешки гърди - 500 г
*тиквичка - 1 бр.
*патладжан,малък - 1 бр.
*червена чушка - 1 бр.
*морков - 1 бр.
*гъби шийтаке,мариновани или печурки - 150 г
*удон нудълс - 2 шепи ТУК може да прочетете интересна информация и история за тях
*оризово олио или слънчогледово - 3 с.л.
*соев сос Kikkoman - 3 с.л.
*сушена лимонова трева на вкус
*микс от сушени китайски подправки за уок на вкус
Измийте всички зеленчуци и ги почистете.Нарежете ги на еднакви гредички,като патладжана посолите и отцедите от горчилката.
Нарежете и пилешкото месо по същия начин,а гъбите на парченца.
Загрейте мазнината в уок тиган и запържете всички зеленчуци за кратко.Добавете месото и гъбите.Гответе всичко заедно като бъркате непрекъснато.Зеленчуците трябва да се сготвят,но да останат леко хрупкави.
Сварете нудлите в гореща вода според указанието на опаковката и ги отцедете. Прибавете и тях в тигана.Подправете със соев сос и сухите подправки на вкус.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*задушени или варени картофи *обезсолено сирене *жълтък *галета В купа намачкайте с вилица картофите и сиренето.Добавете жълтък според ...
-
*белени сурови бадеми - 125 г *пудра захар - 125 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *125 г кристална захар *лилава сладкарска боя на прах...
-
,,Боло рей,, (Кейкът на краля) е традиционен португалски сладкиш,който се консумира в периода между 25 декември и 6 януари,наричан ,,к...
-
*замразен бланширан спанак - 1 топка *обезсолено сирене *яйце *краве масло Задушете спанак с малко масло в тиган с незалепващо дъно. Разбий...
Няма коментари:
Публикуване на коментар