вторник, 12 септември 2017 г.

Парена туршия с червени чушки и зеле



*зеле - 1 бр.
*червени чушки - 1.500 кг.
*целина на листа
*чесън - 1 глава
*аспирин - 6 бр.
*захар - 3 с.л.
*олио
*оцет
*сол - 3 с.л.

За три буркана от 800 мл.
Измивате и изчиствате чушките от дръжките и семето.Режете зелката на едри парчета.Белите чесъна и го нарязвате на дребно.


Прибавете във всеки буркан по 1 с.л. сол и толкова захар.Слагате по 2 аспирин отдолу и сипвате оцет около 1-2 пръста и малко олио.Разбърквате добре.Поставяте бурканите до котлина или най-добре на дървена печка отгоре встрани,за да се затоплят и там препърляте чушките от всички страни.Редите туршията като слагате печена чушка гореща,малко зеле,целина,чесън и там така,доакто се напълнят бърканите добре.Притискайте,когато ги пълните,за да се разпредели маринатата нагоре по буркана.

Затворете добре и обърнете,за да се затворят от горещината на маринатата и на продуктите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни