- свинско контра филе - 1.500 кг.
- култивирани печурки - 250 гр.
- праз лук - 3 големи стръка
- моркови - 3 бр.
- картофи - 1 кг.
- воден лилав лук - 1 глава
- копър - 1/2 връзка
- масло - 150 гр.
- червен пипер
- черен пипер
- сол
Приготвяте плънката като нарязвате половината от праза на тънки кръгчета, а гъбите на филийки. Запържвате ги в маслото, докато се зачервят. Подправяте на вкус и тях със сол и черен пипер. Разстелете върху месото и навийте внимателно на руло. Завържете здраво с дебел мокър конец и завийте във фолиото. Поставете в тавичка и печете около един час и половина в гореща фурна.
През това време нарежете зеленчуците - обелените картофи на гредички, морковите на кръгчета, праза също на кръгчета, но по дебели и без да разделяте отделните пръстенчета едно от друго, а водния лук на полумесеци. Смесете ги в средно голяма тава, овкусете ги със сол, черен и червен пипер. Налейте малко вода и нарежете отгоре останалото масло. Запечете и тях.
Преди да станат напълно готови сложете в средата свинското руло и допечете до неговото зачервяване. След като го извадите от фурната поръсете с накъсан копър.
Преди сервиране отстранете конеца, нарежете на филийки и поднесете с част от зеленчуците.
Звучи добре, не съм опитвала с такава плънка.
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да опиташ,Веселина.Това е класическа комбинация от вкусове.
Изтриване,която много харесвам.