вторник, 12 септември 2017 г.

Консервиране на чорбаджийски чушки



*чорбаджийски чушки - 2 кг.
*аспирин - 4 бр.
*захар - 1 ч.ч.
*копър - 1 вр.
*магданоз - 1 вр.
*олио - 200 мл.
*оцет - 600 мл.
*сол - 4 с.л.
*чесън - 2 глави

 
Измиите чушките,подсушете ги и ги пърлете от двете страни леко на котлон или грил тиган.нарежете магданоза на ситно и обелете чесъна,нарежете го на дребно.
Смесете оцета ,олиото,захарта и солта в малка тенджера.
На дъното на 4 буркана от 800 мл. сложете по един аспирин и започнете да редите чушките,магданоз,копър,малко чесън,пак чупки и т.н... докато напълните добре бурканите и плътно.
Кипнете маринатата и заллейте чушките до горе.Затворете веднага и обърнете надолу с капачките,доакто изстинат напълно.
Пожелание може да добавите по една люта чушка във всеки буркан за апетит.


2 коментара:

  1. Отговори
    1. Разбира се.Но така се лишавате от опушения вкус,който идва от препърлянето.На мен лично пуканки са ми по-вкусни.

      Изтриване

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни