*чорбаджийски чушки - 2 кг.
*аспирин - 4 бр.
*захар - 1 ч.ч.
*копър - 1 вр.
*магданоз - 1 вр.
*олио - 200 мл.
*оцет - 600 мл.
*сол - 4 с.л.
*чесън - 2 глави
Измиите чушките,подсушете ги и ги пърлете от двете страни леко на котлон или грил тиган.нарежете магданоза на ситно и обелете чесъна,нарежете го на дребно.
Смесете оцета ,олиото,захарта и солта в малка тенджера.
На дъното на 4 буркана от 800 мл. сложете по един аспирин и започнете да редите чушките,магданоз,копър,мал
Кипнете маринатата и заллейте чушките до горе.Затворете веднага и обърнете надолу с капачките,доакто изстинат напълно.
Пожелание може да добавите по една люта чушка във всеки буркан за апетит.
Може ли да не се пукат?
ОтговорИзтриванеРазбира се.Но така се лишавате от опушения вкус,който идва от препърлянето.На мен лично пуканки са ми по-вкусни.
Изтриване