вторник, 14 юли 2020 г.
Печен чийзкейк
за блата:
*чаени бисквити - 200 г
*краве масло - 125 г
за крема:
*крем сирене -250 г
*заквасена сметана - 250 г
*пудра захар - 100 г
*яйца - 2 бр.
*лимонови корички - 1 ч.л.
*сладко или конфитюр - 300 г
Смелете бисквитите на трохи и прибавете маслото.Ако използвате робот може да ги сложите заедно,като маслото може да е студено.Ако не разполагате с такъв уред сложете бисквитите в плик и с помощта на точилка ги натрошете.Сипете ги в купа.Разтопете маслото и го прибавете към тях и разбъркайте добре.
Оформете блата като сипете бисквитено- маслените трохи във форма.Заравнете като направите лек борд отстрани.
В смесете крем сиренето,сметаната,захарта и лимоновите корички.Разбийте ги до получаване на хомогенна смес.Добавете едно по едно яйцата като бъркате ,но не прекалено,за да не се аерира сместа.
Загрейте фурната на 160 градуса.Изсипете крема върху блата.Заравнете и печете чийзкейка 40-50 минути до зачервяване.
Изключете фурната,открехнете вратичката и оставете десерта вътре за 20 минути.
Извадете го и разпределете любимото си сладко отгоре.
Охладете за поне 3 часа преди консумация.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
Здравейте!Аз съм Ирина Андреева - Jolie! Родена съм на 30 април 1988 г.Определям себе си на първо място...
-
*червено цвекло - 2 кг. *сол - 1 с.л. на всеки буркан Обелвате цвеклото и го режете на парчета или филийки.Подреждате ги буркани...
-
*задушени или варени картофи *обезсолено сирене *жълтък *галета В купа намачкайте с вилица картофите и сиренето.Добавете жълтък според ...
-
*прясна коприва (по младите листа) около 300 гр. *кромид лук - 2 глави *брашно - 1 ч.ч. *олио - около 300 мл. *сухи чушки сладки ...
-
*свинско от бут - 500 гр. *гъби печурки - 800 гр. *праз лук - 2 стръка *пресен копър - 1/2 вр. *пресен магданоз - 1/2 вр. *олио -...
Няма коментари:
Публикуване на коментар