вторник, 14 юли 2020 г.
Печен чийзкейк
за блата:
*чаени бисквити - 200 г
*краве масло - 125 г
за крема:
*крем сирене -250 г
*заквасена сметана - 250 г
*пудра захар - 100 г
*яйца - 2 бр.
*лимонови корички - 1 ч.л.
*сладко или конфитюр - 300 г
Смелете бисквитите на трохи и прибавете маслото.Ако използвате робот може да ги сложите заедно,като маслото може да е студено.Ако не разполагате с такъв уред сложете бисквитите в плик и с помощта на точилка ги натрошете.Сипете ги в купа.Разтопете маслото и го прибавете към тях и разбъркайте добре.
Оформете блата като сипете бисквитено- маслените трохи във форма.Заравнете като направите лек борд отстрани.
В смесете крем сиренето,сметаната,захарта и лимоновите корички.Разбийте ги до получаване на хомогенна смес.Добавете едно по едно яйцата като бъркате ,но не прекалено,за да не се аерира сместа.
Загрейте фурната на 160 градуса.Изсипете крема върху блата.Заравнете и печете чийзкейка 40-50 минути до зачервяване.
Изключете фурната,открехнете вратичката и оставете десерта вътре за 20 минути.
Извадете го и разпределете любимото си сладко отгоре.
Охладете за поне 3 часа преди консумация.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*свинско месо от бут - 500 гр. *гъби печурки - 750 гр. *ориз - 300 гр. *червена и зелена чушка по 1 бр. *праз лук - 1 стрък *кр...
-
*ориз - 200 г *почистен спанак- 300 г *винен оцет - 30 мл *тиквички - 400 г *гъби печурки - 250 г *домат,настърган - 200 г *зе...
-
*бадемово брашно - 130 г *пудра захар - 130 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *пудра захар за меренга - 130 г *жълта сладкарска боя *есенция с аром...
-
За пореден път приех предизвикателството да приготвя рецепти за блогосписанието "So into FOOD" :) Тази е една от трите мои вкус...
-
*замразен бланширан спанак - 1 топка *обезсолено сирене *яйце *краве масло Задушете спанак с малко масло в тиган с незалепващо дъно. Разбий...
Няма коментари:
Публикуване на коментар