четвъртък, 4 септември 2014 г.
Свежа салата с ягоди,рукола и ядки
*пресни ягоди - 200 гр.
*рукола - 2 шепи
*орехови ядки - 50 гр.
*филирани бадеми - 20 гр.
*мед
*зехтин
*балсамов оцет
*Измиите руколата и я разпределете в две чинии.Нарежете измитите и почистени от листата ягоги на парчета.Разпръснете ги отгоре.Запечете ореходите ядки за кратко в тиган,като предварително сте ги начупили на парчета,но не много малки.Поръсете ги върху салатата заедно с бадемите.
От меда,захтина и оцета пригответе дресинг.Смесете първо оцета и меда и на тинка струйка прибавете зехтинРазбъркайте добре.Количеството им преценете според вкуса си.Поливате салатата с така приготвения дресинг.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
Брой 12 / юни 2018 на блогосписанието So into Food е вече факт! https://sointofood.com/we-love-pizza/ За пореден път прекрасните м...
-
Брой 13/август 2018 Най-спациалният брой за мен на кулинарното онлайн блогосписание So into Food! :) https://issuu.com/sointofood/docs/s...
-
Блогът на Ирина Андреева Jolie Манджичките на Jolie е номиниран в конкурса за годишните награди на Кулинарен блоговодител . Те ще бъдат в...
-
С радост ви споделям,че тази рецепта е част от кулинарното предизвикателство "Вкусната храна обича Kikkoman" ,което се организи...
-
*олио - 400 мл. *пресни яйца средни по големина - 2 бр. *лимонов сок прясно изцеден - 1 с.л. или лимонтозу -1 к.л. *сол - 1 или 2 щ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар