неделя, 9 октомври 2016 г.

Есенна салата с карфиол и тиква


*розички карфиол - 2 шепи
*тиква цигулка на кубчета - 1 шепа
*червена камба - 1 бр.
*шарена чушка - 1 бр.
*крехка целина - 2 стръка (листа и стебла)
*зърна нар - 2 с.л.
*настъргана кора от 1/2 лимон

за дресинга:
*зехтин
*лимонов сок
*сол
*мед по желание

Сварете тиквата до омекване,но не прекалено.Отцедете и залейте веднага със студена вода.Отцедете отново.Гриловайте розичките карфиол за кратко на грил тиган.Може да добавите капки зехтин.Сипете ги в купа.
Нарежете почистените чушка и камба на ивици,а целината на дребно.Сипете при карфиола и добавете тиквата.Смесете продуктите за дресинга на вкус и полейте зеленчуците.Объркайте внимателно и разпределете в чинии.Поръсете с лимоновата кора и зърна нар.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни