неделя, 9 октомври 2016 г.

Крем супа от карфиол



*карфиол,накъсан на розички - 500 гр.
*картофи - 200 гр.
*кромид лук - 1 глава
*целина - 2 стръка,крехки
*брашно - 2 с.л.
*масло - 1 с.л.
*олио - 2 с.л.
*бяло саламурено сирене - 150 гр.
*прясно мляко - 150 мл.
*бял пипер
*сол

Загрейте в тенджера маслото и олиото.Добавете нарязаните на ситно лук и целина и ги задушете до омекване.Налейте 1 л. гореща вода и сипете нарязаните на малки кубчета картофи и накъсания на малки розички карфиол.Варете зеленчуците около 20 мин. и подправете със сол и бял пипер на вкус.
Отстранете от котлона и натрошете вътре сиренето.Пасирайте супата и налейте млякото.Пасирайте отново,за да се смесят напълно и загрейте отново за кратко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни