вторник, 11 август 2015 г.

Пикантна боб яхния


*сварен бял боб - 2 буркана
*кромид лук - 2 глави
*морков -  бр.
*червена чушка - 1 бр.
*домати на кубчета от консерва - 150 гр.
*пресни листа целина - 5-6 стръка
*пресен девесил - 5 стръка
*червени люти чушлета - 2-3 бр.(зависи от степента им на лютивина и вкуса ви)
*брашно - 2 с.л.
*олио - 3 с.л.
*червен пипер - 1 с.л.
*сол
*черен пипер 

Сипете боба заедно с водата му в глинен гювеч.Включете фурната на 150 градуса.
В горещ тиган с олиото запържете лука,моркова и чушката нарязани на ситно.Добавете брашното и пържете още около минута.Сипете нарязаните целина и девесил.Подправете със сол,черен и червен пипер.Разбъркайте и отстранете от огъня.Сипете запръжката в боба и добавете 200 мл. гореща вода.Захлупете с капак.Сложете яхнията да се готви във фурната и увеличете температурата на 200 градуса.След около 20 мин. добавете доматите и нарязаните на ситно люти чушки.Овкусете с още сол ,ако е нужно.Оставете за още 10-15 минути.














Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни