сряда, 17 април 2019 г.

Шоколадова торта с майонеза и ягодов чийзкрем



за блата:
*майонеза - 200 г
*захар - 1 ч.ч.
*брашно с набухвател - 2 ч.ч.
*какао - 6 с.л.
*вода - 1 ч.ч.
*розова вода за готвене Rosey's mark - 1 ч.л. или ванилова есенция - 1 капсула

за крема:
*заквасена сметана - 400 г
*крем сирене - 250 г
*сладко от ягоди - 200 г
*пресни ягоди за украса


Пресейте в голяма купа брашното и какаото.Смесете ги добре и добавете захарта,водата,ваниловата есенция (или розовата вода) и майонезата.Разбъркайте всичко много добре с дървена бъркалка или силиконова шпатула.

Покрийте средно голяма правоъгълна тавичка с хартия за печене или я намазнете и поръсете с брашно.Печете в загрята фурна на 180 градъса за около 35 мин.Проверете готовността на блата с дървено шишче,което трябва да излезе сухо при пробождане.

Извадете блата и го оставете да изстине в тавата.

Пригответе крема като разбиете заквасената сметана с крем сиренето до пухкавост без бучки.Добавете сладкото от ягоди и разбъркайте.

Разрежете изстиналия блат на две по хоризонтал.Сложете долната част във вече измитата тавичка,в която го пекохте.Разпределете отгоре равномерно половината крем и поставете горната част на сладкиша.Покрийте с останалия чийзкрем и приберете на хладно за поне 2 часа.

Нарежете тортата на квадрати и украсете всяко парче с резенчета пресни ягоди преди поднасяне.

*Майонезата в блата замества мазнината и яйцата.Получава се много сочен сладкиш,който може да си хапнете и без добавяне на крем.




Скъпи приятели и читатели, блога ми "Манджичките на Jolie" и тази година е номиниран за Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за 2018 година. https://kulinarninagradi.com/


Този път блога е отличен в категория "Жител на света".Щастлива съм от този факт,защото се стремя да показвам именно рецепти от различни страни,за които не е необходимо да пътувате до там,за да им се насладите.

Гласувайте за мен като влезете на линка по-долу.Необходима е регистрация в портала на Блоговодител,тя отнема броени секунди,ако нямате такава.Дайте своя вот за "Манджичките на Jolie"!


Номинация в категория "Жител на света" - 
https://kulinarninagradi.com/glasuvane/jitel-na-sveta/2/

Ако имате въпроси или проблем при гласуването,моля да се свържете с мен,за да ви окажа помощ!


Благодаря на всички,които дадоха своя вот за "Манджичките на Jolie"!

  

   

  


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни