неделя, 12 май 2019 г.

Сладкиш с шоколад и круши


*яйца - 2 бр.
*захар - 1 ч.ч.
*олио - 1/2 ч.ч
*брашно с набухвател - 2 ч.ч.
*есенция ванилия - 1 капсула
*круши,обелени и нарязани на кубчета - 3 бр.
*черен шоколад - 100 г
*пудра захар за поръсване по желание

Разбийте в купа яйцата със захарта.Добавете олиото и ванилията.

Прибавете постепенно брашното и бъ какъв,докато сместа стане еднородна.

Начупете шоколада на дребни парчета и го добавете заедно с крушите в купата
Разбъркайте внимателно.

Изсипете сместа в средно голяма тавичка ,покрита с хартия за печене.

Печете сладкиша около 40 минути в загрята фурна на 180 градуса или до готовност.Проверете това с дървено шишче,когато излезе сухо при пробождане,сладкиша е готов.

По желание може да поръсите сладкиша с пудра захар.





1 коментар:

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни