неделя, 12 май 2019 г.
Сладкиш с шоколад и круши
*яйца - 2 бр.
*захар - 1 ч.ч.
*олио - 1/2 ч.ч
*брашно с набухвател - 2 ч.ч.
*есенция ванилия - 1 капсула
*круши,обелени и нарязани на кубчета - 3 бр.
*черен шоколад - 100 г
*пудра захар за поръсване по желание
Разбийте в купа яйцата със захарта.Добавете олиото и ванилията.
Прибавете постепенно брашното и бъ какъв,докато сместа стане еднородна.
Начупете шоколада на дребни парчета и го добавете заедно с крушите в купата
Разбъркайте внимателно.
Изсипете сместа в средно голяма тавичка ,покрита с хартия за печене.
Печете сладкиша около 40 минути в загрята фурна на 180 градуса или до готовност.Проверете това с дървено шишче,когато излезе сухо при пробождане,сладкиша е готов.
По желание може да поръсите сладкиша с пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*белени сурови бадеми - 125 г *пудра захар - 125 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *125 г кристална захар *лилава сладкарска боя на прах...
-
*червени и зелени чушки - 2 кг *пресни червени домати - 5 кг *кромид лук - 3 големи глави *чесън - 4 скилидки *пресен магданоз - 1 ...
-
*цветна паста Орекете (ORECCHIETTE - ,,малки уши,,) - 200 г *пресен чесън - 2 стръка *сурови белени лешници - 30 г *зехтин - 2 с....
-
*олио - 400 мл. *пресни яйца средни по големина - 2 бр. *лимонов сок прясно изцеден - 1 с.л. или лимонтозу -1 к.л. *сол - 1 или 2 щ...
-
*брашно за козунак - 500 г *прясна мая - 20 г *топло мляко - 200 мл *яйца - 3 бр. *захар - 70 г *настъргана лимонова кора - 1 ч.л. ...
Шоколад обожавам, а крушите са любимия ми плод:)
ОтговорИзтриване