*бутер тесто - 1 опаковка (400 г)
*праскови - 2-3 бр.
*конфитюр от кайсии - 4 с.л.
*суров шамфъстък - 1 шепа
Измийте и подсушете прасковите.Нарежете ги на тънки полумесеци.
Разточете леко тестото.Изрежете неравностите отстрани и го нарежете на 8 правоъгълника.
Покрийте с хартия за печене плитка голяма тава.Подредете тестените форми на разстояние една от друга.Оформете вътрешна рамка като с леко притискане на ножа направите прорези на около 1 см навътре.
В средата подредете по 4-5 резена от прасковите с леко застъпване.
Загрейте леко конфитюра и с домакинска четка намажете с него плодовете отгоре.
Печете бутерките в загрята на 190 градуса фурна, на средното ниво до зачервяване на тестото.
След готовност глазирайте с още конфитюр и поръсете с натрошени на дребно ядки шамфъстък.
Пък и лесно на всичко отгоре!
ОтговорИзтриванеМного при това и са тооолкова вкусни. :) Имам подобна идейка в блога и със смокини в кръгъл вариант :)
ОтговорИзтриване