неделя, 8 юли 2018 г.

Панакота с малини и чийз крем


за панакота слоя:
*сладкарска сметана - 400 мл
*прясно мляко - 200 мл
*захар - 3 с.л.
*малини - 1/2 ч.ч.
*агар-агар - 1 ч.л.
*топла вода - 50 мл

за чийз крема:
*крем сирене - 250 г
*заквасена сметана - 300 г
*ванилия - 1 бр.
*пудра захар - 3 с.л.
*пресни малини

Смесете в касерола сметаната,млякото,малините и захарта.Разбъркайте добре.Загрейте до кипване и отстранете от котлона преди да заври.Прецедете сместа.Разтворете агар-агара в топлата вода.Варете на слаб огън около 4-5 минути ,докато се разтвори напълно.Налейте при още топлата сметана.Разбъркайте и разпределете в десертни купички или бурканчета до половината.Оставете  на хладно да се желира.

Пригответе крема като смесите в купа заквасената сметана,крем сиренето,ванилията и захарта.Разбъркайте добре,но не прекалявайте.Разпределете върху панакотата и довършете десерта с пресни малини.По желание полейте с топинк от малини.

Сервирайте веднага.

*Ако искате да приготвите десерта предварително,то такава ще е необходимо да желирате и крема, а след неговото стягане да покриете и малините с тънък слой желатин,за да се запазят свежи плодовете до поднасянето.








3 коментара:

  1. Отново красиво и вкусно предложение намирам тук!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Веси! :) Надявам се с всяко следващо мнението ви да е същото :)

    ОтговорИзтриване

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни