неделя, 16 декември 2018 г.

Реване


*яйца - 2 бр.
*захар - 1 ч.ч.
*брашно с набухвател - 1 и 1/2 ч.ч.
*ванилена захар - 10 г
*настъргана лимонова кора - 1 ч.л.

за сиропа:
*захар 1 ч.ч.
*ванилена захар - 10 г
*вода - 2 ч.ч.

Разбийте яйцата с двата вида захар.Добавете лимоновата кора и постепенно брашното.Бъркайте с лопатка,докато сместа стане гладка и хомогенна.

Намаслете средно голяяма тавичка и поръсете с малко брашно.Изсипете сместа и загладете.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 35 минути.Проверете готовността с дървено шишче.Ако при пробождане излезе сухо,извадете десерта и оставете да се охлади.

Пригответе сиропа като смесите в касерола захарта и водата.Сложете на котлона и след завиране оставете за около 5 минути да покъкри.

Нарежете реването на парчета и залейте със захарния сироп.Оставете да попие течността преди да поднесете.

По желание може да декорирате всяко парче с бита сметана или натрошени ядки.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни