сряда, 19 декември 2018 г.
Миди върху канапе от крема сирене и праз лук
*миди - 1 пакет замразени изчистени
*брашно - 2 с.л.
*копър - 3 - 4 стръка
*крема сирене - 2 пакета
*масло - 60 г
*праз - 1/2 стрък лук
*сол - на вкус
*черен пипер - на вкус
Във вряща подсолена вода се сваряват мидите за 10 мин. Отцеждат се и се подправят със сол и черен пипер на вкус.
Овалят се в брашното и се запържват в горещото масло.
Крем сиренето се намачква и се прибавят нарязаните на ситно праз лук и копър.
Сиренето се разпределя върху плато или поднос.
Мидите се слагат отгоре, като първо са отцедени от маслото.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
Брой 12 / юни 2018 на блогосписанието So into Food е вече факт! https://sointofood.com/we-love-pizza/ За пореден път прекрасните м...
-
Брой 13/август 2018 Най-спациалният брой за мен на кулинарното онлайн блогосписание So into Food! :) https://issuu.com/sointofood/docs/s...
-
Блогът на Ирина Андреева Jolie Манджичките на Jolie е номиниран в конкурса за годишните награди на Кулинарен блоговодител . Те ще бъдат в...
-
С радост ви споделям,че тази рецепта е част от кулинарното предизвикателство "Вкусната храна обича Kikkoman" ,което се организи...
-
*олио - 400 мл. *пресни яйца средни по големина - 2 бр. *лимонов сок прясно изцеден - 1 с.л. или лимонтозу -1 к.л. *сол - 1 или 2 щ...
Изглеждат фантастично! И аз си мислех тези дни за миди...
ОтговорИзтриванеТова е начина по който ми харесват да ги ям,иначе не си падам особено по морски дарове. :) Много са вкусни,ще се радвам да споделите впечатленията :)
Изтриване