сряда, 19 декември 2018 г.
Миди върху канапе от крема сирене и праз лук
*миди - 1 пакет замразени изчистени
*брашно - 2 с.л.
*копър - 3 - 4 стръка
*крема сирене - 2 пакета
*масло - 60 г
*праз - 1/2 стрък лук
*сол - на вкус
*черен пипер - на вкус
Във вряща подсолена вода се сваряват мидите за 10 мин. Отцеждат се и се подправят със сол и черен пипер на вкус.
Овалят се в брашното и се запържват в горещото масло.
Крем сиренето се намачква и се прибавят нарязаните на ситно праз лук и копър.
Сиренето се разпределя върху плато или поднос.
Мидите се слагат отгоре, като първо са отцедени от маслото.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
* 1/2 чаша захар * 1/2 чаша меласа или мед * 2 чаени лъжици настърган пресен джинджифил * 1 1/2 чаени лъжици канела * 1/2 чаени лъж...
-
Нужни са ви: * 1 буркан с винт или херметична капачка от 800 мл. или 1 л. *красива панделка (ако използвате буркан с херметична капачк...
-
100 г сушени чушки (около 15 бр в един пакет) 1 кг сварен боб 1 червена чушка (може и без нея) 1 морков праз лук нарязан на кръг...
-
*свинско месо от бут - 500 гр. *гъби печурки - 750 гр. *ориз - 300 гр. *червена и зелена чушка по 1 бр. *праз лук - 1 стрък *кр...
-
*олио - 400 мл. *пресни яйца средни по големина - 2 бр. *лимонов сок прясно изцеден - 1 с.л. или лимонтозу -1 к.л. *сол - 1 или 2 щ...
Изглеждат фантастично! И аз си мислех тези дни за миди...
ОтговорИзтриванеТова е начина по който ми харесват да ги ям,иначе не си падам особено по морски дарове. :) Много са вкусни,ще се радвам да споделите впечатленията :)
Изтриване