вторник, 12 септември 2017 г.

Консервиране на бамя


 *бамя - 0.500 кг.
*лук - 1 малка глава
*черен пипер - 5-6 зърна
*копър - малко
*захар - 1/2 с.л.
*оцет - 3 с.л.
*сол - 1 с.л.
*аспирин - 2 бр.

За един буркан от 800 мл.
Нарязвате лука на полумесеци и го слагате в буркана заедно със зърната черен пипер и копъра.
Нареждате бамята и прибавяте солта,захарта,оцета и аспирина,който е добре счукан,за да се разтвори.
  
Заливате с вода и затваряте добре.Така приготвената бамя в обръшате няколко дни,за се консервира от аспирина и оцета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни