*бамя - 0.500 кг.
*лук - 1 малка глава
*черен пипер - 5-6 зърна
*копър - малко
*захар - 1/2 с.л.
*оцет - 3 с.л.
*сол - 1 с.л.
*аспирин - 2 бр.
За един буркан от 800 мл.
Нарязвате лука на полумесеци и го слагате в буркана заедно със зърната черен пипер и копъра.
Нареждате бамята и прибавяте солта,захарта,оцета и аспирина,който е добре счукан,за да се разтвори.
*лук - 1 малка глава
*черен пипер - 5-6 зърна
*копър - малко
*захар - 1/2 с.л.
*оцет - 3 с.л.
*сол - 1 с.л.
*аспирин - 2 бр.
За един буркан от 800 мл.
Нарязвате лука на полумесеци и го слагате в буркана заедно със зърната черен пипер и копъра.
Нареждате бамята и прибавяте солта,захарта,оцета и аспирина,който е добре счукан,за да се разтвори.
Заливате с вода и затваряте добре.Така
приготвената бамя в обръшате няколко дни,за се консервира от аспирина и
оцета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар