вторник, 12 септември 2017 г.

Консервиране на бобена салата



*червени чушки - 1 кг.
*моркови - 1.500 кг.
*бял боб
- 1 кг.
*кисели краставички - 1 буркан
*доматено пюре - 1 буркан от 700 гр.
*пиперково пюре - 300 гр. (1/2 буркан)
*дафинов лист - 6-7 бр.
*захар - 1 и 1/2 с.л.
*олио - 300 мл.
*оцет - 200 мл. или на вкус
*сол - 3 с..л. или на вкус
*черен пипер на вкус

Сварете боба и го отцедете.Нарежете киселите краставички на кръгчета.Измиите морковите,нарежете ги на кръгчета и ги сварете,но не много в отделен съд.измиите и нарежете чушките на ленти и ги попарете с гореща вода и варете до омекване.


В караванка или много дълбока тенджера сипере боба,прибавете морковите,чушките и киселите краставички.Разбъркайте и добавете доматеното и пиперковото пюре.Добавете всички останали подправките и разбъркайте до пълното смесване и овкусяване на салатата.Опитайте и добавете нещо,ако е необходимо.Напълнете малки бурканчета и ги затворете добре.


Стерилизирайте за 15 мин, след завиране на водата.извадете ги внимателно и ги обурнете с капаците надолу.След изстиване ги обърнете и приберете на тъмно и хладно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни