събота, 2 декември 2017 г.

Тарт Татен с круши и орехи



Рецептата е приготвена и снимана за брой 10 (ноември 2017 г.) на онлайн списанието So into FOOD

 *бутер тесто - 300 г
*натурална нерафинирана захар Dark Muscovado - 120 г
*бяла кристална захар - 120 г
*краве масло на кубчета - 125 г
*круши,средно големи - 5-6 бр.
*орехови ядки,натрошени на дребно - 50 г
*млян карамфил - 1/2 ч.л.

за сервиране:
*ванилов сладолед или заквасена сметана

Белим крушите и ги почистваме от дръжките и семето.Нарязваме ги на четвъртинки.
В затоплен тиган с метална дръжка слагаме двата вида захар и маслото да се разстопят на средна темпетарура.Бъркаме с дървена лъжица,докато се получи карамелен сос.Добавяме крушите,ореховите ядки и карамфила.Разбъркваме внимателно и оставяме да се готвят около 2-3 минути.

Сваляме тигана от котлона и покриваме карамелените круши с предварително разточеното бутер тесто.Изрязваме излишните краища и правим няколко дупчици отгоре.

Печем  в загрята на 200 градуса фурна,докато тестото стане златисто.След готовност обръщаме с бързи движения тарта върху по-голяма чиния.Изчакваме малко да се охлади и го нарязваме.
Поднасяме с топка ванилов сладолед или лъжица заквасена сметана.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни