неделя, 10 декември 2017 г.

Крем супа от праз лук и картофи


 *праз лук - 2-3 стръка
*картофи - 500 г
*краве масло - 60 г
*пълномаслено прясно мляко - 250 мл
*зеленчуков бульон - 1 л
*бяло вино - 50 мл
*прясна мащерка
*черен пипер
*сол

Нарежете праз лука на кръгчета,а обелените катофи на едри кубчета.Задушете ги в тенджерка с маслото.Налейте виното и изчакайте да се изпари алкохола.Добавете бульона,малко сол и черен пипер.Варете до пълното омекване на картофите.

Пасирайте супата и налейте топлото мляко.Разбъркайте и върнете на огъня.Подправете отново,ако е необходимо.

Сервирайте поръсена с прясна мащерка.Супата е вкусна гореща и студена.По желание гарнирайте с крутони.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни