четвъртък, 21 юни 2018 г.

Пица в паница за 3 минути


Брой 12 / юни 2018 на блогосписанието So into Food е вече факт! https://sointofood.com/we-love-pizza/
За пореден път прекрасните момичета от екипа вложиха сърцата и таланта си в него Изтеглете го и се насладете на всички рецепти и интересни теми на броя!
С удоволствие се включих и този път в списанието като представих две рецепти.Тази е една от тях.Постарах се да приготвя интересна рецепта за този брой посветен на пицата.Сигурна съм,че никой читател няма да подмине идеята и щом я приготви веднъж,този вариант за бърза и супер вкусна порция пица ще му стане любим. :)


за блата:
*брашно - 4 с.л.
*сода - 1/3 ч.л.
*кисело мляко - 3 с.л.
*зехтин - 1 с.л.
*сол - 1 щипка

за плънката:
*доматен сос или лютеница - 2 с.л.
*сирене
*кашкавал
*колбас
*щипка сушени подправки по желание
*други добавки по избор
*пресни подправки

В паничка или голяма широка чаша смесете брашното със содата и солта.Прибавете млякото и зехтина и разбъркайте до хомогенна смес.

Отгоре намажете доматения сос,поръсете с натрошено сирене и настърган кашкавал.Подредете нарязан на малки парчета колбас и поръсете с щипка подправки.Не трябва да пълните паницата до горе.

Сложете в микровълнова фурна на най-висока мощност за 2 минути като по средата на времето изключите за секунда-две.

След готовност охладете леко,поръсете с пресни подправки и се насладете на вкусна пица приготвена само за 3 минути.









2 коментара:

  1. Не те познавам лично, но някак имам чувството, че си много лъчезарен човек. Изпълнена си с енергия, която използваш по най-добрият начин, да твориш. Снимките ти са прекрасни. Поздрави, Ири!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи и оценка,Катенце.За съжаление най-малко енергия ми остава да творя и се радвам,че дори с толкова успявам да направя поне малка част от това,което искам,обичам и се харесва на читателите. :)

      Изтриване

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни