четвъртък, 21 юни 2018 г.
Пица в паница за 3 минути
Брой 12 / юни 2018 на блогосписанието So into Food е вече факт! https://sointofood.com/we-love-pizza/
За пореден път прекрасните момичета от екипа вложиха сърцата и таланта си в него Изтеглете го и се насладете на всички рецепти и интересни теми на броя!
С удоволствие се включих и този път в списанието като представих две рецепти.Тази е една от тях.Постарах се да приготвя интересна рецепта за този брой посветен на пицата.Сигурна съм,че никой читател няма да подмине идеята и щом я приготви веднъж,този вариант за бърза и супер вкусна порция пица ще му стане любим. :)
за блата:
*брашно - 4 с.л.
*сода - 1/3 ч.л.
*кисело мляко - 3 с.л.
*зехтин - 1 с.л.
*сол - 1 щипка
за плънката:
*доматен сос или лютеница - 2 с.л.
*сирене
*кашкавал
*колбас
*щипка сушени подправки по желание
*други добавки по избор
*пресни подправки
В паничка или голяма широка чаша смесете брашното със содата и солта.Прибавете млякото и зехтина и разбъркайте до хомогенна смес.
Отгоре намажете доматения сос,поръсете с натрошено сирене и настърган кашкавал.Подредете нарязан на малки парчета колбас и поръсете с щипка подправки.Не трябва да пълните паницата до горе.
Сложете в микровълнова фурна на най-висока мощност за 2 минути като по средата на времето изключите за секунда-две.
След готовност охладете леко,поръсете с пресни подправки и се насладете на вкусна пица приготвена само за 3 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*задушени или варени картофи *обезсолено сирене *жълтък *галета В купа намачкайте с вилица картофите и сиренето.Добавете жълтък според ...
-
*белени сурови бадеми - 125 г *пудра захар - 125 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *125 г кристална захар *лилава сладкарска боя на прах...
-
*свинско месо от бут - 500 гр. *гъби печурки - 750 гр. *ориз - 300 гр. *червена и зелена чушка по 1 бр. *праз лук - 1 стрък *кр...
-
*олио - 400 мл. *пресни яйца средни по големина - 2 бр. *лимонов сок прясно изцеден - 1 с.л. или лимонтозу -1 к.л. *сол - 1 или 2 щ...
-
*червено цвекло - 2 кг. *сол - 1 с.л. на всеки буркан Обелвате цвеклото и го режете на парчета или филийки.Подреждате ги буркани...
Не те познавам лично, но някак имам чувството, че си много лъчезарен човек. Изпълнена си с енергия, която използваш по най-добрият начин, да твориш. Снимките ти са прекрасни. Поздрави, Ири!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за милите думи и оценка,Катенце.За съжаление най-малко енергия ми остава да творя и се радвам,че дори с толкова успявам да направя поне малка част от това,което искам,обичам и се харесва на читателите. :)
Изтриване