понеделник, 4 юни 2018 г.

Брауни торта с ягоди


 за брауни блата:
*масло на кубчета - 125 г
*черен шоколад - 100 г
*яйца - 2 бр.
*сладко от ягоди - 250 г
*захар - 150 г
*брашно с набухвател - 150 г

за крема:
*заквасена сметана - 400 г
*крем сирене - 125 г
*пудра захар - 2 с.л.

*пресни ягоди - 150 г
*сладко от ягоди - 2 с.л.

Загрейте фурната на 180 градуса.Намаслете и покрийте с хартия за печене дъното и стените на форма 20 см. с падащо дъно.

Разтопете маслото и шоколада на водна баня.Охладете леко и добавете захарта и сладкото.Счупете яйцата и ги добавете към шоколадовата смес.Разбъркайте.Прибавете брашното и отново разбъркайте,докато всичко се смеси добре.

Сипете тестото във формата и загладете отгоре.Печете блата за 40 минути като по средата на времето завъртите формата,за да се изпече равномерно.Щом в средата се втвърди сместа проверете готовността с дървено шишче.

Извадете блата и го оставете да се охлади за 10 минути.След това го извадете от формата и охладете напълно върху метална решетка.Разрежете го хоризонтално на две.
Смесете в купа сметаната,крем сиренето и пудрата захар.разбъркайте,но не прекалено,за да не се втечни крема.

Поставете долния блат върху поднос и отгоре намажете с половината крем.Покрийте с втория блат и разпределете останалия крем.Охладете тортата.

Нарежете ягодите на половинки и ги подредете най-отгоре.Полейте със сладкото.













2 коментара:

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни