сряда, 27 юни 2018 г.

Талиатели с гъби


*талиатели - 150 г
*гъби печурки - 150 г
*сметана за готвене - 150 мл
*чесън - 2 скилидки
*прясна мащерка - 1-2 клонки
*зехтин - 1 с.л.
*черен пипер - 1 щипка


Сварете пастата във вряща подсолена вода според указанията на опаковката.Отстранете от котлона.Прецедете,но запазете малка част от водата.

Почистете гъбите и ги нарежете на филийки.Обелете чесъна и го наситнете.
Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете чесъна за кратко.Добавете гъбите и цялата клонка мащерка.Гответе до омекване на гъбите.Подправете с черен пипер.

Отстранете мащерката и налейте сметаната.Разбъркайте добре и добавете талиателите заедно с останалата течност.Гответе около минута и отстранете от котлона.

Сервирайте веднага.













2 коментара:

  1. Изкушаващи са талиателите, Иринка. А колко много мащерка си имаш! Идвам с десерта:).

    ОтговорИзтриване
  2. Мащерката вече е двойно по-голяма :) Чакам те,Кате! :)

    ОтговорИзтриване

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни