*гъби печурки - 150 г
*сметана за готвене - 150 мл
*чесън - 2 скилидки
*прясна мащерка - 1-2 клонки
*зехтин - 1 с.л.
*черен пипер - 1 щипка
Сварете пастата във вряща подсолена вода според указанията на опаковката.Отстранете от котлона.Прецедете,но запазете малка част от водата.
Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете чесъна за кратко.Добавете гъбите и цялата клонка мащерка.Гответе до омекване на гъбите.Подправете с черен пипер.
Отстранете мащерката и налейте сметаната.Разбъркайте добре и добавете талиателите заедно с останалата течност.Гответе около минута и отстранете от котлона.
Изкушаващи са талиателите, Иринка. А колко много мащерка си имаш! Идвам с десерта:).
ОтговорИзтриванеМащерката вече е двойно по-голяма :) Чакам те,Кате! :)
ОтговорИзтриване