неделя, 11 юни 2017 г.

Милфьой с ягоди и крем Патисиер


 *1 пакет размразено бутер тесто - 400 г
*пудра захар - 1/2 ч.ч.
*пресни дребни ягоди - 30 бр.

за крем Патисиер:
*прясно мляко - 280 мл
*жълтъци - 3 бр.
*ванилена захар - 10 г
*пудра захар - 50 г
*царевично нишесте - 2 с.л.
*масло - 15 г

Пригответе крема като разбиете жълтъците със захарта,царевичното нишесте и ванилената захар.Добавете постепенно млякото и варете крема на слаб огън до сгъстяване.Ако се притеснявате да не загори крема,най-добре е да го варите на водна баня като бъркате непрекъснато.

Прехвърлете крема в купа и го разбийте с маслото.Оставете да се охлади.
Пригответе платките като поръсите лист хартия за печене с пудра захар и отгоре сложите бутер тестото.Поръсете и него с пудра захар и покрийте с втори лист хартия.Разточете добре и го прехвърлете в голяма плитка тава заедно с хартиите.Затиснете с друга тава и печете в загрята фурна на 200 градуса за около 20 мин. на средното ниво.Кората трябва да е придобила златист цвят отгоре и отдолу.Ако пък се изпече повече отдолу може да обърнете тестото или да отстраните горната тава в края на печенето.След готовност извадете и оставете да се охлади върху решетка.

Изрежете с ринг или чаша 9 кръга.(аз използвах чаша,но си помагах с нож при рязането,за да не се счупи неправилно платката).

Прехвърлете крема в пош с кръгъл накрайник и почистете ягодите от дръжките.Сглобете десерта като поставите най-отдолу платка и върху нея редувате в кръг по 5 ягоди и крем между тях.Отгоре сложете втора платка и повторете с крем и ягоди.Завършете с последната платка и украсете по желание.

Поръсете десерта с пудра захар и поднесете веднага.










2 коментара:

  1. Мммм, ще се пробвам да си го направя - в двора си отглеждам ягоди! :) Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно! :) С домашни ягоди е още по-вкусни десерта :) Не е никак труден за изпълнение,а резултата е зашеметяващ! :) Да ви е сладко! :)

    ОтговорИзтриване

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни