неделя, 4 юни 2017 г.

Паста конкилие с грах и спанак


Благодаря от сърце за отправеното предизвикателство и лична покана от редакторите на първото българско електронно блогосписание "So into FOOD".Включих се в брой 9 /май 2017г.Тази рецепта е една от трите,които представих там.Всички са специално приготвени за изданието. :) 


 *паста конкилие (мидички) - 250 г
*сметана - 60 мл
*бейби спанак - 50 г
*сварен грах - 150 г
*настърган пармезан - 50 г
*прясна мента - 1 шепа
*пресен босилек - 1 шепа
*индийско орехче
*черен пипер
*сол

Сварете пастата според указанията на опаковката.В тенджерата по време на варене добавете половината от пресните подправки(мента и босилек).След готовност отцедете и я оставете настрани.

В отделна тенджера сипете спанака и сметаната и оставете на умерен огън да заври.Добавете граха и пармезана.Овкусете с подправките и добавете пастата.Разбъркайте добре и посипете с останалите зелени подправки,който сте нарязали на ситно.

При сервиране настържете отгоре още малко пармезан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни