петък, 2 юни 2017 г.

Бадемов сладкиш с ягоди и чийз пълнеж


 Благодаря от сърце за отправеното предизвикателство и лична покана от редакторите на първото българско електронно блогосписание "So into FOOD".Включих се в брой 9 /май 2017г.Тази рецепта е една от трите,които представих там.Всички са специално приготвени за изданието. :) 


 *меко масло - 175 г
*брашно с набухвател - 200 г
*яйца - 4 бр.
*захар - 250 г
*смлени бадеми - 50 г
*пълномаслено кисело мляко - 75 г
*щипка сол
*ванилов екстракт - 2 ч.л.
*ягоди,почистени от дръжките и нарязани на парчета - 250 г
*филирани бадеми - 1 шепа

за чийз пълнежа :
*пълномаслено крем сирене - 200 г
*захар - 25 г
*яйце  голямо - 1 бр.

Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте с хартия за печене кексова форма с ринг (26 см.)Смесете продуктите за чийз пълнежа в купичка и ги разбъркайте,за да се смесят ,но не прекалявайте,за да не се втечнят.

Сложете маслото,захарта,брашното,яйцата,смлените бадеми,киселото мляко,ванилията и шипка сол в голяма купа.Разбийте всичко заедно до гладка смес.Сипете половината тесто за сладкиша във формата.С опъкото на чиста лъжица направете няколко дупки в сместа и сипете вътре част от пълнежа.Поръсете отгоре половината ягоди.Покрийте внимателно с останалото тесто без да размествате ягодите и крема.Повторете процедурата с останалия пълнеж и ягодите.Поръсете с филираните бадеми.

Печете за 50 мин. до 1 час ,докато забодена клечка в сладкиша излезе суха.Охладете за 20 мин. във формата преди да го извадите.Вкусен е както топъл,така и студен.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни