*кайсии пресни - 600 г
*конфитюр от кайсии - 150 г*кокосови стърготини - 20 г
*пудра захар за поръсване
за маслената кора:
*бяло брашно - 200 г
*кокосово масло - 100 г
*яйце - 1 бр.
*захар - 1 с.л.
*ванилена захар - 10 г
*студена вода - 1-2 с.л.
Пригответе кората за тарта като стриете кокосовото масло с брашното до маслени трохи.Може да използвате кухненски робот или да го направите с ръце.Добавете яйцето,захарта,ванилената захар и водата.Омесете бързо тестото на топка и завийте в кухненско фолио.Приберете в хладилник за 30 мин.
Печете тарта в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване на тестото и омекване на плодовете.
Снимката с кайсиевото дърво е в страхотната градина на сем.Джамбазови от с.Бъркачево,общ.Бяла Слатина
Няма коментари:
Публикуване на коментар