сряда, 21 юни 2017 г.

Кайсиев тарт с кокос


 *кайсии пресни - 600 г
*конфитюр от кайсии - 150 г
*кокосови стърготини - 20 г
*пудра захар за поръсване

за маслената кора:
*бяло брашно - 200 г
*кокосово масло - 100 г
*яйце - 1 бр.
*захар - 1 с.л.
*ванилена захар - 10 г
*студена вода - 1-2 с.л.

Пригответе кората за тарта като стриете кокосовото масло с брашното до маслени трохи.Може да използвате кухненски робот или да го направите с ръце.Добавете яйцето,захарта,ванилената захар и водата.Омесете бързо тестото на топка и завийте в кухненско фолио.Приберете в хладилник за 30 мин.

Измийте кайсиите и ги разполовете.Отстранете костилките и нарежете парчетата още на половина.

Извадете тестото и оставете за кратко да се отпусне.Сложете го в средата на форма за пай (22 см.)и разстелете равномерно с пръсти по дъното и стените.Посипете кокосовите стърготини и отгоре наредете четвъртинките кайсии със застъпване.Разбийте конфитюра с вилица и намажете отгоре плодовете с него.Използвайте кухненска четка или лъжица.
Печете тарта в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване на тестото и омекване на плодовете.

Преди сервиране поръсете с пудра захар и поднесете с топка ванилов сладолед.


 










Снимката с кайсиевото дърво е в страхотната градина на сем.Джамбазови от с.Бъркачево,общ.Бяла Слатина

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни