Благодаря
от сърце за отправеното предизвикателство и лична покана от редакторите
на първото българско електронно блогосписание "So into FOOD".Включих се
в брой 9 /май 2017г.Тази рецепта е една от трите,които представих
там.Всички са специално приготвени за изданието. :)
*киноа - 200 г
*аспержи - 200 г*рукола - 2 шепи
*зехтин - 2 с.л.
*лимонов сок - 1 с.л.
*настъргана лимонова кора - 1/2 ч.л.
*копър,ситно нарязан - 1 ч.л.
*сол на вкус
*люлякови цветове
Измийте добре киноата.Най-лесно става с помощта на сито.Ако не се измие предварително,може да се усеща горчив вкус.
Нарежете аспержите на парчета по 3 см. и ги сварете в гореща подсолена вода за 3 до 5 мин.Трябва леко да омекнат,но да запазват своята структура.След готовност ги отцедете.
Измийте под течаща вода клонка с люлякови цветове.Изтръскайте излишната вода и отделете много внимателно цветчетата с леко подръпване.Тичинките трябва да се отделят и да останат на клончето,те не са ядливи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар