неделя, 16 юли 2017 г.

Чеснова крем супа с бяло вино и кашкавал


 *чесън - 7 скилидки
*кромид лук - 1 глава
*зехтин - 2 с.л.
*сухо бяло вино - 100 мл
*пилешки бульон - 400 мл
*готварска сметана - 80 мл
*дафинов лист - 1 бр.
*клонка прясна мащерка
*бял хляб - 200 г
*твърд кашкавал - 50 г

Обелете лука и го нарежете на тънко,чесъна смачкайте с преса.Сгорещете зехтина на среден огън и ги запържете за кратко.Налейте виното и гответе под капак за около 5 мин. като бъркате от време на време.

Налейте бульона,сложете дафиновия лист и мащерката.Варете супата около 15-20 мин.След това свалете от котлона,махнете дафиновия лист и добавете предварително натрошения хляб.Разбъркайте,за да поеме течността и пасирайте до гладко.Налейте сметаната и подправете със сол и черен пипер на вкус.Върнете за минута на котлона и разлейте в купички.

Преди поднасяне поръсете с настърган кашкавал.











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни