*сладки картофи - 700 г
*кромид лук - 1 голяма глава*бейби спанак - 100 г
*яйца - 8 бр.
*чесън - 2 скилидки
*зехтин - 8 с.л.
*черен пипер - 1 щипка
*сол
Обелете лука и картофите и ги нарежете на тънки резени.Чесъна наситнете.
Загрейте 3 с.л. от зехтина в средно голям незалепващ тиган и задушете лука само,докато омекне.Добавете още 3 с.л. зехтин,картофите и чесъна.Разбъркайте и гответе под капак на умерен огън,докато омекнат картофите.(около 15 мин.)
Махнете капака и сложете голяма чиния върху тигана.Обърнете с бързи движения.Плъзнете я обратно в тигана с опеченета страна нагоре.Гответе,докато стане златиста отвсякъде.Отново минете с нож по ръба.
Рецептата е адаптирана от сп.,,Good Food,,
Няма коментари:
Публикуване на коментар