понеделник, 31 юли 2017 г.

Паниран таратор с мента


 за таратора:
*цедено кисело мляко - 500 г
*прясна краставица -  300 г
*чесън - 2 скилидки
*прясна мента - 1/2 връзка
*черен пипер - 1 щипка
*сол на вкус
*олио за пържене в маслена баня

за панировката:
*яйца - 1 бр.
*брашно - 100 гр.
*галета - 50 гр.
*орехови ядки млени - 30 гр.

Нарежете едната половина от краставицата на кръгчета,а другата на ситно.Пресовайте чесъна,а ментата накълцайте.Наситнената краставица смесете с цеденото кисело мляко,чесъна и ментата.Овкусете с черния пипер и солта.

Загрейте олиото (най-добре е да използвате фритюрник).Разбийте яйцето в купичка и сипете брашното в една чиния,а галетата и ядките смесете в друга.

С лъжица сложете върху всяко кръгче краставица от таратора,като го оформите добре на малка топка.Оваляйте го внимателно в брашното,след това в яйцето и накрая в галетата.Пуснете в маслената баня и пържете за кратко до златисто.Извадете върху кухненска хартия,за да се отцеди излишната мазнина.

Много важно е мазнината да е силно сгорещена и пърженето да е много бързо,за да не се загрее прекалено таратора и да се разлее.

Поднесете охладен с ледена мастика.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни