вторник, 4 юли 2017 г.
Руло с ягоди и маскарпоне
*пресни ягоди - 200 г
*крем сирене маскарпоне - 250 г
*конфитюр от ягоди - 250 г
*пудра захар за поръсване
за блата :
*яйца 4 бр.
*пудра захар - 4 с.л.
*разтопено масло - 4 с.л.
*брашно - 4 с.л.
*бакпулвер - 10 г
Пригответе блата като разбиете жълтъците с пудрата захар и към тях добавите маслото.Разбъркайте добре и добавете пресятото с бакпулвера брашно.Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги смесете с тестото.Бъркайте с лопатка без да прекалявате,за да остане пухкаво.
Намаслете голяма правоъгълна тава и застелете с хартия за печене.Изсипете сместа и заравнете добре.Колкото е по тънък слоя тесто,толкова по сочно ще е след това рулото.
Изпечете до готовност в загрята фурна на 180 градуса.Щом краищата започнат да се зачервяват и при допир тестото е плътно извадете от фурната.Веднага го отстранете от тавата заедно с хартията и навийте с нея на руло.Оставете за кратко така и след това развийте.Още горещ,намажете целия блат с конфитюра.
Разбъркайте леко крем сиренето и го намажете отгоре.Почистете ягодите от дръжките и оставете 3-4 настрана.Останалите нарежете на малки парченца и ги посипете равномерно върху крема.Навийте внимателно на руло и охладете за поне 2 часа.
Преди сервиране поръсете обилно с пудра захар и украсете отгоре с останалите ягоди.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
* 1/2 чаша захар * 1/2 чаша меласа или мед * 2 чаени лъжици настърган пресен джинджифил * 1 1/2 чаени лъжици канела * 1/2 чаени лъж...
-
Нужни са ви: * 1 буркан с винт или херметична капачка от 800 мл. или 1 л. *красива панделка (ако използвате буркан с херметична капачк...
-
100 г сушени чушки (около 15 бр в един пакет) 1 кг сварен боб 1 червена чушка (може и без нея) 1 морков праз лук нарязан на кръг...
-
*свинско месо от бут - 500 гр. *гъби печурки - 750 гр. *ориз - 300 гр. *червена и зелена чушка по 1 бр. *праз лук - 1 стрък *кр...
-
*олио - 400 мл. *пресни яйца средни по големина - 2 бр. *лимонов сок прясно изцеден - 1 с.л. или лимонтозу -1 к.л. *сол - 1 или 2 щ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар