сряда, 5 юли 2017 г.
Тиквички с бъркани яйца
*зелени био тиквички - 2 бр.
*зелен лук - 1/2 връзка
*зелена чушка - 1 бр.
*домат малък - 1 бр.
*яйца - 5 бр.
*краве сирене - 100 г
*пресен девесил - 2-3 стръка
*олио/зехтин - 2 с.л.
*червен пипер - 1/2 ч.л.
*черен пипер на вкус
*сол на вкус
Нарежете чушката на ситно,а лука на кръгчета.Сгорещете олиото в голям тиган и ги запържете до леко зачервяване.Нарежете тиквичките на малки кубчета,без да ги белите.Прибавете ги в тигана и гответе до омекването им.Посолете и добавете нарязания на ситно домат.Гответе още минута.
Прибавете яйцата и натрошете сиренето отгоре.Подправете с черния и червения пипер.Бъркайте до готовност на яйцата.Поднесете още топли,поръсени с нарязан на ситно девесил.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
Нужни са ви: * 1 буркан с винт или херметична капачка от 800 мл. или 1 л. *красива панделка (ако използвате буркан с херметична капачк...
-
,,Започнат ли да падат листата, из въздуха се вдигат най-различни вкусни аромати – печени чушки, компоти от дюли, печени кестени, тиква, ...
-
*свинско от бут - 500 гр. *гъби печурки - 800 гр. *праз лук - 2 стръка *пресен копър - 1/2 вр. *пресен магданоз - 1/2 вр. *олио -...
-
*цветна паста Орекете (ORECCHIETTE - ,,малки уши,,) - 200 г *пресен чесън - 2 стръка *сурови белени лешници - 30 г *зехтин - 2 с....
-
*задушени или варени картофи *обезсолено сирене *жълтък *галета В купа намачкайте с вилица картофите и сиренето.Добавете жълтък според ...

Няма коментари:
Публикуване на коментар