сряда, 5 юли 2017 г.
Тиквички с бъркани яйца
*зелени био тиквички - 2 бр.
*зелен лук - 1/2 връзка
*зелена чушка - 1 бр.
*домат малък - 1 бр.
*яйца - 5 бр.
*краве сирене - 100 г
*пресен девесил - 2-3 стръка
*олио/зехтин - 2 с.л.
*червен пипер - 1/2 ч.л.
*черен пипер на вкус
*сол на вкус
Нарежете чушката на ситно,а лука на кръгчета.Сгорещете олиото в голям тиган и ги запържете до леко зачервяване.Нарежете тиквичките на малки кубчета,без да ги белите.Прибавете ги в тигана и гответе до омекването им.Посолете и добавете нарязания на ситно домат.Гответе още минута.
Прибавете яйцата и натрошете сиренето отгоре.Подправете с черния и червения пипер.Бъркайте до готовност на яйцата.Поднесете още топли,поръсени с нарязан на ситно девесил.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*свинско от бут - 500 гр. *гъби печурки - 800 гр. *праз лук - 2 стръка *пресен копър - 1/2 вр. *пресен магданоз - 1/2 вр. *олио -...
-
*бамя - 0.500 кг. *лук - 1 малка глава *черен пипер - 5-6 зърна *копър - малко *захар - 1/2 с.л. *оцет - 3 с.л. *сол - 1 с.л....
-
*червени и зелени чушки - 2 кг *пресни червени домати - 5 кг *кромид лук - 3 големи глави *чесън - 4 скилидки *пресен магданоз - 1 ...
-
*бадемово брашно - 130 г *пудра захар - 130 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *пудра захар за меренга - 130 г *жълта сладкарска боя *есенция с аром...
-
*червено цвекло - 2 кг. *сол - 1 с.л. на всеки буркан Обелвате цвеклото и го режете на парчета или филийки.Подреждате ги буркани...
Няма коментари:
Публикуване на коментар