сряда, 5 юли 2017 г.
Тиквички с бъркани яйца
*зелени био тиквички - 2 бр.
*зелен лук - 1/2 връзка
*зелена чушка - 1 бр.
*домат малък - 1 бр.
*яйца - 5 бр.
*краве сирене - 100 г
*пресен девесил - 2-3 стръка
*олио/зехтин - 2 с.л.
*червен пипер - 1/2 ч.л.
*черен пипер на вкус
*сол на вкус
Нарежете чушката на ситно,а лука на кръгчета.Сгорещете олиото в голям тиган и ги запържете до леко зачервяване.Нарежете тиквичките на малки кубчета,без да ги белите.Прибавете ги в тигана и гответе до омекването им.Посолете и добавете нарязания на ситно домат.Гответе още минута.
Прибавете яйцата и натрошете сиренето отгоре.Подправете с черния и червения пипер.Бъркайте до готовност на яйцата.Поднесете още топли,поръсени с нарязан на ситно девесил.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
Нужни са ви: * 1 буркан с винт или херметична капачка от 800 мл. или 1 л. *красива панделка (ако използвате буркан с херметична капачк...
-
*яйце - 1 бр. *банан, добре узрял - 1 бр. *кисело мляко - 1 с.л. *брашно - около 1 ч.ч. Разбийте яйцето с киселото мляко и довавете намачк...
-
*брашно за козунак - 500 г + 100 г за доомесване *прясна мая - 20 г *топло мляко - 200 мл *яйца - 3 бр. *жълтък - 1 бр. *захар - 8...
-
,,Започнат ли да падат листата, из въздуха се вдигат най-различни вкусни аромати – печени чушки, компоти от дюли, печени кестени, тиква, ...
-
*свинско от бут - 500 гр. *гъби печурки - 800 гр. *праз лук - 2 стръка *пресен копър - 1/2 вр. *пресен магданоз - 1/2 вр. *олио -...

Няма коментари:
Публикуване на коментар