*пречистено масло гхи или кокосово гхи - 5 с.л. (в моя случай използвах обикновено кокосово масло,но с него консистенцията на сладкиша е по-ронлива)
*кристална захар - 175 г
*пълномаслена сметана - 120 мл
*прясно мляко - 120 мл
*кокосови стърготини - 200 г
*кардамон - 6 шушулки
за глазурата:
*бял шоколад - 200 г
*пълномаслена сметана - 5 с.л.
*розова сладкарска боя
Намаслете квадратна 20 см форма.Счукайте шушулките кардамон и извадете семенцата.Тах счукайте в хаванче.
Разтопете на среден огън маслото в голяма касерола с незалепващо покритие.Сипете захарта и кокосовите стърготини.Разбъркайте добре и налейте млякото и сметаната.Добавете кадрамона.Продължете да бъркате още 5 минути и отстранете от котлона.Сипете кокосовата смес във формата и заравнете.
Начупете шоколада на малки парчета и заедно със сметаната го разтопете на водна баня.Добавете малко боя и разбъркайте.Излейте глазурата върху кокосовия блат и внимателно загладете.
Оставете да се охлади поне 2 часа и нарежете на квадрати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар