700 г сладко от къпини (с цели плодове)
200 г краве масло
200 г кафява захар
3 яйца
50 г брашно с набухвател
140 г смлени орехови ядки
1 ч.л. бадемова есенция
шепа филирани бадеми
пудра захар
сметана
200 г краве масло
200 г кафява захар
3 яйца
50 г брашно с набухвател
140 г смлени орехови ядки
1 ч.л. бадемова есенция
шепа филирани бадеми
пудра захар
сметана
Изсипете сладкото в касерола и го загрейте на котлона. Ако е много течно, на тих огън бъркайте, докато се сгъсти. Сипете го в огнеупорна тавичка с диаметър около 18-20 см.
В купа разбийте яйцата, маслото, захарта, брашното и бадемовата есенция до еднородна смес. Прибавете ореховите ядки и разбъркайте добре. Изсипете върху сладкото и подравнете. Поръсете с филираните бадеми.
Печете в загрята на 180 градуса фурна около 50 мин., докато дървено шишче излезе сухо щом го забодете. След като изстине леко, поръсете с пудра захар.
Сервирайте топъл с бита сметана и ароматно червено вино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар