четвъртък, 22 февруари 2018 г.

Сълзици с канела


*1 опаковка бутер тесто
*200 г захар
*20 г канела

Наръсете половината захар върху мушамата на кухненската маса. Сложете бутер тестото (размразено) отгоре и притиснете добре, за да се полепи захарта. Наръсете отгоре останалата захар и канелата равномерно.
От двете страни по дължина започнете да навивате на руло едно срещу друго, докато ги срещнете по средата. Сложете във фризера за около 20 мин. да се стегне.
Нарежете на парчета с дебелина около 1.5 см. Наредете в плитка тава с хартия за печене на разстояние едно от друго. Печете в загряла фурна за кратко до покафеняване. Извадете и подредете в хартиена кутия или в купа със салфетки.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни