неделя, 4 февруари 2018 г.

Фенел Дофиноа


 *картофи,средни - 450 г
*фенел,голяма глава - 1 бр.
*чесън - 2 скилидки
*пълномаслено прясно мляко - 150 мл
*сметана за готвене - 200 мл
*пармезан,настърган - 3 с.л.
*черен пипер - 1 щипка
*сол

Обелете картофите и ги нарежете на филийки.Нарежете бялата част на фенела също на тънко,а листата заделете.Обелете чесъна и го нарежете на ситно.

Загрейте фурната на 180°С.Сложете картофите,фенела и чесъна в дълбок тиган с незапелващо покритие.Сипете млякото и сметаната,подправете със сол и черен пипер на вкус.Оставете под капак да къкри за 10 минути,като разбъркате по средата на времето.

Пресипете сместа в намаслена тавичка  или я разпределете в  4 купички за суфле.Поръсете отгоре пармезана.Печете за около 30 минути,докато картофите омекнат напълно при пробождане и ястието стане златисто.

Преди сервиране поръсете с нарязани листа фенел.

Рецептата е адаптирана от сайта на сп."Good Food"













Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни