*яйца - 1 бр.
*захар - 1/2 ч.ч.*краве масло,разтопено - 125 г
*кисело мляко - 1/2 ч.ч.
*брашно - 1 ч.ч.
*какао - 5 ч.л.
*бакпулвер - 2 ч.л.
*черен шоколад - 100 г
за глазурата:
*черен шоколад - 150 г
*сладкарска сметана - 150 мл
*портокалови корички - 1 ч.л.
*перлена захар за декорация
Разбийте добре яйцето със захарта с миксер или телена бъркалка.Добавете маслото и млякото и отново разбийте.Пресейте брашното с какаото и бакпулвера.Добавете ги постепенно към мокрите съставки и объркайте със шпатула до гладка смес.
След готовност отстранете шоколадовите сърца и ги сложете на метална решетка да се охладят.През това време сложете в метална купа сметаната и начупения шоколад.Загрейте на водна баня и разбърайте до пълното разтапяне на шоколада.Отстранете от котлона и добавете портокаловите корички.Разбъркайте.
Оставете да се стегне глазурата напълно преди консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар