четвъртък, 8 февруари 2018 г.

Шоколадови сърца




 *яйца - 1 бр.
*захар - 1/2 ч.ч.
*краве масло,разтопено - 125 г
*кисело мляко - 1/2 ч.ч.
*брашно - 1 ч.ч.
*какао - 5 ч.л.
*бакпулвер - 2 ч.л.
*черен шоколад - 100 г

за глазурата:
*черен шоколад - 150 г
*сладкарска сметана - 150 мл
*портокалови корички - 1 ч.л.
*перлена захар за декорация

Разбийте добре яйцето със захарта с миксер или телена бъркалка.Добавете маслото и млякото и отново разбийте.Пресейте брашното с какаото и бакпулвера.Добавете ги постепенно към мокрите съставки и объркайте със шпатула до гладка смес.

Нарежете шоколада на дребно и го прибавете към тестото.Разбъркайте внимателно.С помоща на лъжица за сладолед или две обикновени ,напълнете 2/3 от обема на силиконова тава с формички на сърца.В моя случай формата е с 8 средно големи сърца.Не е нужно да ги мажете предварително с мазнина,защото тестото няма да залепне и ще се отстрани лесно.Ако използвате метална тава може да сложите хартиени формички за мъфини.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.Проветере готовността с дървено шишче.При запождате трябва да излезе сухо.
След готовност отстранете шоколадовите сърца и ги сложете на метална решетка да се охладят.През това време сложете в метална купа сметаната и начупения шоколад.Загрейте на водна баня и разбърайте до пълното разтапяне на шоколада.Отстранете от котлона и добавете портокаловите корички.Разбъркайте.

Подравнете с остър нож за хляб сърцата отгоре.Сложете металната решетка с тях в голяма тава и полейте обилно с шоколадовата глазура.Щом се покрият хубаво отгоре и отстрани ги оставете да стегнат леко.Преместете ги внимателно с остър широк нож върху хартия за печене.Поръсете с малко перлена захар за декорация.
Оставете да се стегне глазурата напълно преди консумация. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни