четвъртък, 22 февруари 2018 г.

Пилешка кавърма в кошнички от бекон



800 г пилешко месо от бут
500 г бекон
4-5 броя домати по-малки
400 г кашкавал
2 глави кромид лук
2 люти чушки
1 връзка магданоз
3 с.л. олио
сол на вкус
червен пипер
черен пипер на вкус
4-5 пресни чушки (зелени и червени)


Нарязвате бекона на тънки ленти. (В някои магазини за месо извършват и тази услуга, което е по-добрият вариант, защото го режат на машина и стават еднакви.) В голям тиган сипвате олиото и слагате нарязаното на малки парченца пилешко месо. Запържвате до побеляване и прибавяте нарязаните чушки и лук на полумесеци. Пържите до омекване на зеленчуците, овкусявате със сол и черен пипер. 
След като станат златисти, прибавяте нарязаните на много ситно люти чушлета, поръсвате с червен пипер и разбърквате добре. Отстранявате от огъня. В специална тава с 6 форми за малки кексчета нареждате бекона във всяка от формите. Покривате ги като оставяте бекона да излезе от страните им. Разпределяте пилешката кавърма по равно, поръсвате със ситно нарязания магданоз. 
Покривате всяка “кошничка” с настъргания вече кашкавал и слагате върху него нарязани на тънко кръгчета домати. Печете в силно загряла фурна до зачервяване на кашкавала и бекона. След като поизстинат, слагате голяма тава върху тази с ястието и с рязко движение им обръщате позициите. С помощта на лопатка обръщате кошничките и ги сервирате в чиния с подходяща салата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни