сряда, 25 април 2018 г.

Салата в буркан с ягоди и киноа

 
 
*киноа - 40 г
*ягоди - 150 г
*авокадо - 1 бр.
*филирани бадеми - 1 с.л.
*пресни листа босилек - 1/2 шепа
*сол на вкус

Измийте добре киноата под течаща вода.Ако не го направите,може да се усеща горчив вкус,защото няма да отстраните сапонините* от нея.

След това залейте киноата  с вода в съотношение 2:1,кипнете и варете на тих огън около 15 минути.Тя ще увеличи обема си четири пъти,ще стане прозрачна и всяко зърно ще образува бяло пръстенче около основата си.Щом се абсорбира цялата течност,посолете на вкус и оставете да се охлади напълно.

Разполовете авокадото на две по дължина и отстранете костилката.С помощта на лъжица изгребете внимателно плода като го отделите от кората.Нарежете на тънки филийки.
Почистете ягодите,измийте ги добре и ги подсушете.Нарежете на едри парчета.

В буркан от 800 мл сипете киноата на дъното,разпределете авокадото и добавете ягодите.Най-отгоре покрийте салатата с пресни листа босилек и филирани бадеми.Затворете плътно и вържете вилица за гърлото на буркана.

Не е еобходимо добавянето на дресинг,защото авокадото е високо мазнинно,а ягодите имат достатъчно киселина.Разбъркайте преди консумация.

Салатата е подходяща и за лек офис обяд.

*Какво представляват сапонините може да научите тук: https://bg.wikipedia.org/wiki/Сапонин



Скъпи приятели и читатели, блога "Манджичките на Jolie". https://mandjichkitenajolie.blogspot.bg/ е номиниран за Годишни награди за кулинарни блогове за 2017 година. https://kulinarninagradi.com/ Той е отличен в три категории и се надявам на вашата подкрепа във всяка една от тях.
Може да гласувате за мен като влезете по отделно на линковете по долу,впишете се с вашия профил от facebook или от другите приложения и дайте вашия глас за "Манджичките на Jolie"!
Благодаря на всички читатели на блога и любители на моите рецепти! <3 :)

Номинация в категория "Гозбите на баба" https://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/


Номинация в категория "Бързо и вкусно"" https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/

Номинация в категория "С аромат на ванилия" https://kulinarninagradi.com/glasuvane/s-aromat-na-vanilija/4/







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни