понеделник, 23 април 2018 г.

Кокосова Шарлота с бял шоколадов мус



За пореден път приех предизвикателството да приготвя рецепти за блогосписанието "So into FOOD" :) Тази е една от трите мои вкусотии,които са в брой 11/април 2018

*бишкоти Савоярди - 17 бр. 

за кокосовия блат: 
*краве масло - 3 с.л. 
*кристална захар - 80 г 
*прясно мляко - 60 мл 
*сладкарска сметана - 60 мл 
*кокосови стърготини - 100 г 
*кардамон - 3 шушулки 

за шоколадовия мус: 
*бял шоколад - 150 г 
*сладкарска сметана - 150 г 
*крем сирене Маскарпоне - 200 г 
*пудра захар - 2 с.л. 

за кокосовия крем: 
*кондензирано мляко - 120 г 
*сладкарска сметана - 120 мл 
*кокосови стърготини - 50 г 

Изрежете от едната страна бишкотите около 1 см,за да могат да стоят изправени.Подредете ги от вътрешната страна на 20 см. ринг,които сте поставили върху поднос.Бишкотите трябва да бъдат със захаросаната част навън. 

На среден огън стопете маслото в касерола и добавете захарта.Бъркайте,докато и тя започне да се топи.Налейте сметаната и млякото.Добавете счуканите семенца от шушулките кардамон.Прибавете кокосовите стърготини и разбъркайте добре.Гответе при непрекъснато бъркане около 2 минути.Отстранете от котлона и охладете леко.Покрийте дъното между бишкотите и заравнете кокосовия блат. 

Пригответе муса като стопите шоколада на водна баняОставете леко да се охлади.През това време разбийте сметаната със захарта на сняг и добавете на части крем сиренето.Добавете шоколада и разбийте отново до гладка консистенция.Сложете 2/3 от муса сърху кокосовия блат и заравнете.Останалия мус прехвърлете в пош със звездовиден накрайник. 

За да приготвите кокосовия крем разбийте сметаната и млякото.Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте със шпатула.Разпределете и крема върху тортата.Най-отгоре шрицовайте розички от останалия шоколадов мус. 
Приберете на хладно за поне 3 часа. 

Преди поднасяне отстранете ринга и завържете Шарлотата с красива панделка. 








Скъпи приятели и читатели, блога "Манджичките на Jolie". https://mandjichkitenajolie.blogspot.bg/ е номиниран за Годишни награди за кулинарни блогове за 2017 година. https://kulinarninagradi.com/ Той е отличен в три категории и се надявам на вашата подкрепа във всяка една от тях.
Може да гласувате за мен като влезете по отделно на линковете по долу,впишете се с вашия профил от facebook или от другите приложения и дайте вашия глас за "Манджичките на Jolie"!
Благодаря на всички читатели на блога и любители на моите рецепти! <3 :)

Номинация в категория "Гозбите на баба" https://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/


Номинация в категория "Бързо и вкусно"" https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/

Номинация в категория "С аромат на ванилия" https://kulinarninagradi.com/glasuvane/s-aromat-na-vanilija/4/





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни